Glykæmisk Indeks

Glykæmisk Indeks

Lav glykæmisk værdi: Under 56

Mellem glykæmisk værdi: 56 til 69

Høj glykæmisk værdi: Over 70

Fisk
Kød
Olier
Skaldyr
Smør
Stevia sødemiddel
Sukrin sukker
Æg
Yacon Sirup
Xylitol (BirkeSød)
Agave sirup
Peanuts saltede
Sojabønner
Tomat
Kirsebær
Chokolade mørk
Grapefrugt
Røde linser
Mælk sød
Kidneybønner
Kikærter
Linser
Banan, umoden
Mælk skummet
Soyamælk
Abrikoser tørrede
Kakaomælk
Rugkerner
Grapefrugt
Nødder gennemsnit
Perlebyg
Yoghurt
Pære
Æbler
Blommer
Mælk sød
Pasta fuldkorn
Spagetti fuldkorn
Svesker
Æblejuice
Ferskner
Appelsiner
Appelsin juice
Vindruer
Yoghurt med frugt
Ærter
Chokolade
Havregryn
Mælkechokolade
Squash
Kiwi
Rugbrød
Special K
Ahornsirup
0
0
0
0
0
0
0
0
3
7
11
14
15
21
22
25
25
26
27
28
28
29
30
30
30
31
34
34
35
35
35
36
38
38
39
39
40
40
41
41
42
44
46
46
47
48
49
49
49
50
52
53
54
54
Havreklid
Majs
Popcorn
Ris brune
Jordbær
Müesli
Pinto bønner
Abrikoser friske
Pitabrød
Digestive kiks
Figner tørrede
Is
Fuldkornsbrød
Coca cola
Kiks
Rosiner
Couscous
Ananas
Gulerod rå
Croissant
Rørsukker
Banan moden
55
55
55
55
56
56
57
57
59
59
61
61
62
63
64
64
65
66
66
67
68
69
Franskbrød
Kartofler kogte
Ris parboiled
Bagel
Spagetti hvide
Vandmelon
Banan
Sukker
Branflakes
Pommes frites
CocoPops
Pasta durumhvede
Cornflakes
Vingummi
Ris vilde
Riskager
Ris basmati
Kartoffelmos
Honning
Ris hvide
Baguette
Taco skaller
Kartoffel bagt
Ris Jasmin
Glukose
Dadler, tørrede
70
70
70
72
72
72
73
73
74
75
77
78
80
80
81
81
83
85
87
87
95
97
98
98
100
103

Du kan også søge på den australske GI-base, hvor verdens mest omfattende GI-register befinder sig:

http://www.glycemicindex.com/

 

Tommelfingerregel til dit Glykæmisk Index
De fødevarer du ikke finder her på listen, kan du selv fornemme hvor ligge henne, ved hjælp af disse få GI regler:

Lav GI: Fødevare med fiber, fedt og proteiner:
Fuldkornsprodukter (brød, rugbrød, ris og pasta) Olie,
nødder, chokolade, banan, kød, fisk og æg.

Høj GI Fødevarer med mange kulhydrater og stivelse:
Hvidt brød, ris og pasta, kager, slik og sodavand, tørrede frugter og bær.

Byt en fødevare ud med en anden
Hvis du ønsker at vælge produkter med lavere GI så er her et par bud:

– Sukker udskiftes med Sukrin eller Stevia
– Hvid mel udskiftes med fuldkornshvedemel
– Dadler erstattes med abrikoser
– Ris udskiftes med perlebyg
– Spaghetti udskiftes med fuldkornspaghetti
– Lasagneplader udskiftes med fuldkornslasagne