Glykæmisk Indeks | |||||
Lav glykæmisk værdi: Under 56 | Mellem glykæmisk værdi: 56 til 69 | Høj glykæmisk værdi: Over 70 | |||
Fisk Kød Olier Skaldyr Smør Stevia sødemiddel Sukrin sukker Æg Yacon Sirup Xylitol (BirkeSød) Agave sirup Peanuts saltede Sojabønner Tomat Kirsebær Chokolade mørk Grapefrugt Røde linser Mælk sød Kidneybønner Kikærter Linser Banan, umoden Mælk skummet Soyamælk Abrikoser tørrede Kakaomælk Rugkerner Grapefrugt Nødder gennemsnit Perlebyg Yoghurt Pære Æbler Blommer Mælk sød Pasta fuldkorn Spagetti fuldkorn Svesker Æblejuice Ferskner Appelsiner Appelsin juice Vindruer Yoghurt med frugt Ærter Chokolade Havregryn Mælkechokolade Squash Kiwi Rugbrød Special K Ahornsirup | 0 0 0 0 0 0 0 0 3 7 11 14 15 21 22 25 25 26 27 28 28 29 30 30 30 31 34 34 35 35 35 36 38 38 39 39 40 40 41 41 42 44 46 46 47 48 49 49 49 50 52 53 54 54 | Havreklid Majs Popcorn Ris brune Jordbær Müesli Pinto bønner Abrikoser friske Pitabrød Digestive kiks Figner tørrede Is Fuldkornsbrød Coca cola Kiks Rosiner Couscous Ananas Gulerod rå Croissant Rørsukker Banan moden | 55 55 55 55 56 56 57 57 59 59 61 61 62 63 64 64 65 66 66 67 68 69 | Franskbrød Kartofler kogte Ris parboiled Bagel Spagetti hvide Vandmelon Banan Sukker Branflakes Pommes frites CocoPops Pasta durumhvede Cornflakes Vingummi Ris vilde Riskager Ris basmati Kartoffelmos Honning Ris hvide Baguette Taco skaller Kartoffel bagt Ris Jasmin Glukose Dadler, tørrede | 70 70 70 72 72 72 73 73 74 75 77 78 80 80 81 81 83 85 87 87 95 97 98 98 100 103 |
Du kan også søge på den australske GI-base, hvor verdens mest omfattende GI-register befinder sig:
Tommelfingerregel til dit Glykæmisk Index
De fødevarer du ikke finder her på listen, kan du selv fornemme hvor ligge henne, ved hjælp af disse få GI regler:
Lav GI: Fødevare med fiber, fedt og proteiner:
Fuldkornsprodukter (brød, rugbrød, ris og pasta) Olie,
nødder, chokolade, banan, kød, fisk og æg.
Høj GI Fødevarer med mange kulhydrater og stivelse:
Hvidt brød, ris og pasta, kager, slik og sodavand, tørrede frugter og bær.
Byt en fødevare ud med en anden
Hvis du ønsker at vælge produkter med lavere GI så er her et par bud:
– Sukker udskiftes med Sukrin eller Stevia
– Hvid mel udskiftes med fuldkornshvedemel
– Dadler erstattes med abrikoser
– Ris udskiftes med perlebyg
– Spaghetti udskiftes med fuldkornspaghetti
– Lasagneplader udskiftes med fuldkornslasagne